Wednesday 4 February 2015

Pinaattiletut / Spinach pancakes

Saihan täällä Britanniassa sittenkin pinaattilettuja! Sen kuin tekee itse :) Siihen loppuivat Tintin itkut. Paistotavasta ja letun koosta riippuen alla olevalla ohjeella tulee 10-20kpl. Paistoin perus paistinpannulla, mutta ideaali näihin olis sellainen vähän pienempi tai sitten sellainen valurautainen pannu, jossa on about kuusi miniympyrää. Ohjeesta poiketen en laittanut muskottipähkinää, koska sitä ei kaapista löytynyt ja suolaa laittaisin ensi kerralla ehkä puolet vähemmän tai sitten paistaisin letut suolattomalla voilla. Ohje löytyi googlettamalla Ellan blogista.

PINAATTILÄTYT / SPINACH PANCAKES alá Ella [click]

250g tuoretta pinaattia / 250gram fresh spinach
nokare voita / a bit of butter
2 munaa / 2 eggs
5dl kevytmaitoa / 5dl semi skimmed milk
3dl vehnäjauhoja / 3dl plain flour
1rkl voisulaa / 1 tablespoon of melted butter
~1tl suolaa / 
~1 teaspoon of salt
mustapippuria / black pepper
ripaus muskottipähkinää / a hint of nutmeg [I didn't put it]
+ voita paistamiseen / + 
a bit butter for frying

HUOM! Pinaatti on melko superia kamaa ja auttaa parantamaan solujen hapenottokykyä [urheilussa in, pop ja cool]. Rautaa siitä myöskin saa, joten ei muuta kuin kokkailemaan! :)

1. Pese ja kuivaa pinaatit [kuivasin salaattilingolla].

2. Paista pinaatit pannulla voinokareen kera muutaman minuutin ajan / niin että pinaatit menevät kasaan. Anna jäähtyä hetki.

3. Sekoita ainekset tehosekoittimella.

Sekoitin smoothiekoneella: lapoin kerrassaan kaikki aineet sinne vain ilman mitään "sekoita kuivat aineet keskenään"-osiota ja hyviä lettuja tuli. Voi olla, että menisi enempi taiteen sääntöjen mukaan, jos vielä sekoittaisi kuivat aineet ensin keskenään, mutta toisaalta smoothiekone hoiti homman ja minulle koitui yhden kipon verran vähemmän tiskiä. Jääkaappimme on mini, joten taikina sai turvota pullossa.

4. Laita kylmään noin 30 minuutin ajaksi.

5. Paista.

Taikina oli aika löysää, joten alkuun oli hankaluuksia pitää letut ehyinä. Ketähän tästä voisi syyttää? Kiinan keisaria kenties tai lamaa. Paistajassa ei varmasti ollut mitään vikaa. Oikeasti mietin, että tuo pullossa jäähdyttäminen, onko se taikinan turpoamisen kannalta hyvä juttu? Ehkä jos laittaisi ensi kerralla vaaka-asentoon. Tässä kuitenkin kaksi hyvää yksilöä. Paistoin puolen pannun kokoisia ja tämä on siitä puolet. Yritin paistaa viimeisen letun avokadon rasvassa, mutta ei se minun avokado ainakaan meinannutkaan sulaa siihen pannulle! Oliko teistä joku, joka pais[tat]telee avokadossa? Oon laittanut sitä muuten näkkärin päälle nykyään ja sopii oikein hyvin.

Pinaattilettukestit! Kauppaansa teki. Muutama maltettiin jättää vielä seuraavallekin päivälle.

Suosittelen lämpimästi kokeilemaan! Hyvää yksistään tai lisukkeena voi käyttää vaikka puolukkahilloa tai /ja raejuustoa tai jos oikein aterian haluaa niin perunaa ja valkokastiketta [ja puolukkahilloa] kylkeen.

Kokkausjonossa seuraavaksi [vaatimattomasti]

Pinaattikeitto
Porkkanasosekeitto
Porkkanalätyt
Jauhelihaporkkanalätyt
Lindströmin pihvit [punajuurilätyt]
Broileripihvit

Loppukevennykseksi kuva-arvoitus: Mitä tässä tapahtuu? Arvaa ja scrollaa sitten alas niin näet vastauksen.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
J kävi leikkauttamassa hiuksensa nuorella afrikkalaisella miesparturilla, jolla oli astetta ronskimpi tyyli tehdä asia hoidetuksi ja niin miesparka tuli kotiin niska punaisena ja tuossa kuvassa hän kärsii tuskissaan, kun laitoin rasvaa punoitusten päälle. *pyrsk :D Ja trimmasi muuten parrankin pyytämättä ;) [TOIM.HUOM. Tämä ei ole rasismia. Koomiseksi tästä tekee kuvan lisäksi sen, että J kävi viimeksi intialaisella parturilla ja meni sen jälkeen pipo päässä kouluun. Nyt meni vaimon yllytyksestä tähän nuorten tummaihoisten miesten suosimaan parturiin ja vähän heikohkosti kävi nytkin ;) Loppujen lopuksi molemmilla kerroilla ihan siisti tukka, siltikin.]

2 comments:

Anonymous said...

Pinaattilätyistä kertoisin, että me ollaan tehty joskus täytettä väliin; jauhelihaa, tomaattimurskaa,fetaa, ranskankermaa esim sekasi, lätyn väliin ja lätty käärölle. Juustoraastetta päälle ja hetkeksi uuniin. On muuten hyvää. Kertoilee heli

tintti said...

no wau! Kuulostaa kyllä herkulliselta! :'P Sitä pitää kokeilla joskus. Kiitti vinkistä :)